menu

verkiezingen2

Waarom verkiezingen?


We hebben in Nederland al sinds jaar en dag verkiezingen, zoals dat hoort in een democratisch land. Toch lijken de verkiezingen in de afgelopen jaren steeds minder diepgang te krijgen. We worden doodgegooid met peilingen en de debatten krijgen steeds meer het niveau van een slechte spelshow.

Een partij die echt weet wat er leeft bij de bevolking lijkt er niet echt te zijn. Veel mensen kunnen zich bij de meeste partijen wel vinden in enkele partijpunten, maar het is moeilijk om een partij te vinden die echt bij je past.

Daarnaast lijken de partijen ook steeds meer moeite te doen om vooral niet inhoudelijk in te gaan op programma’s, maar het meer op de man te spelen. Tijdens debatten gaat het niet om de beste inhoudelijke antwoorden, maar om het maken van gevatte
opmerkingen. Zet daar nog een paar nee-schudders bij op de achtergrond en succes is gegarandeerd.

Gelukkig zijn we in Nederland wel goed op de hoogte van de stand van zaken. Ongeveer elke 3 minuten wordt een nieuwe peiling gehouden en daardoor weten we op elk moment van de dag welke partij de verkiezingen lijkt te gaan winnen. Wat wil je nog meer zou je zeggen.

Een goede inhoudelijke verkiezingscampagne is het antwoord. Het is tijd dat politici weer gaan nadenken over politieke issues en dat de media beter en objectiever verslag gaat doen en stopt met de huidige sensatiedrang. Als we in de toekomst meer zeggenschap willen krijgen in de manier waarop Nederland wordt bestuurd, dan is dat absoluut noodzakelijk.

Leave your reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go to top