menu

hallo haallo

Verdrag Duurzaam Onderwijs ondertekend


jongeren-tweede-kamer-2-300x199Op 9 oktober, vlak voor de Dag van de Duurzaamheid die op 10 oktober plaatsvindt, is er in de hal van de Tweede Kamer een belangrijke stap gezet in duurzaam onderwijs. Er is namelijk een verdrag ondertekend dat is opgesteld door 36 jongerenorganisaties en dat is ondertekend is door en meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder partijen PvdA en D66. Het verdrag werd door jongeren aangeboden aan Minister Bussemaker van OC&W.

Van peuter tot post-doc

Het verdrag moet ervoor zorgen dat de overheid structureel duurzaamheid in het onderwijs stimuleert, maar niet van bovenaf regels oplegt. De Kamerleden zullen een motie indienen die de Minister van OC&W vraagt om  een onderzoek te doen naar hoe dit structureel gerealiseerd kan worden. Het is de bedoeling dat in het volledige onderwijs, dus van kleuterschool tot universiteit, duurzaamheid meer aandacht krijgt. Een groene generatie vraagt om duurzame educatie, zo luidt de slogan van de organisatie die het verdrag(PDF) opgesteld heeft, de Groene Generatie.

Duurzaam onderwijs

Onderwijs is van groot belang: het is de motor van de (kennis)economie. De nieuwe generatie die de uitdagingen van de toekomst moet aangaan wordt opgeleid. In de toekomst zal duurzaamheid steeds belangrijker worden. Daarom begint een duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Met de kennis van vorige generaties kan de nieuwe generatie het op dit gebied weer beter doen. Leren óver duurzaamheid kan de eerste stap zijn. Het verdrag en de steun van de Tweede Kamer kan hierbij helpen.

Leave your reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go to top