menu

150 miljoen

Nieuw ontslagrecht kan werkgevers 150 miljoen kosten


Het nieuwe ontslagrecht dat per 1 juli in gaat zou zomaar een extra kostenpost kunnen zijn voor veel werkgevers in Nederland. Op basis van discussies met experts weet het FD (Financieel Dagblad) te melden dat werkgevers jaarlijks tot wel 150 miljoen euro aan extra kosten kunnen verwachten.

Ook transitievergoeding voor arbeidsongeschikten

Naast de standaard sociale uitkering voor arbeidsongeschikten hebben werknemers die na twee jaar in dienst te zijn geweest arbeidsongeschikt raken ook nog recht op een transitievergoeding. De nieuwe wet zorgt ervoor dat werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn geweest bij een bedrijf recht hebben op een zogenaamde transitievergoeding. Deze vergoeding wordt opgebouwd uit respectievelijk 1/3 of ½ van het maandsalaris dat iemand na twee of tien jaar in dienst te zijn geweest.Dit betekent dat werkgevers dus een dubbele vergoeding moeten betalen voor werknemers die na twee jaar arbeidsongeschikt raken, namelijk de standaard sociale vergoeding en daar bovenop nog de transitievergoeding.

medewerker ontslaan

‘Weeffout’ in nieuwe plannen

Het FD meldt daarnaast dat in veel gevallen de transitievergoeding niet zal worden gebruikt waarvoor deze eigenlijk bedoeld is, namelijk het vinden van nieuwe werk voor ontslagen werknemers. In de praktijk worden veel arbeidsongeschikten die langdurig ziek zijn uiteindelijk volledig afgekeurd door de arbo-arts en is er daardoor weinig sprake van daadwerkelijke re-integratie.

Het VNO-NCW en MKB-Nederland pleiten nu voor het herstellen van deze ‘weeffout’ maar volgens het ministerie van Sociale Zaken wordt het moeilijk om hier iets op te verzinnen. Het is namelijk volgens de wet verboden om bij ontslag onderscheid te maken tussen zieken en niet-zieken.

Leave your reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go to top